Werken op locatie

sagrada-grootDe manier waarop ik mijn vak beleef (eigenaar van een trainingsbureau, een tevreden meewerkend voorman) gaat gepaard met werken op locaties. Vaak bij klanten of in luxe hotels of conferentieoorden. En hoewel ik geen hekel heb aan reizen of autorijden geef ik toch sterk de voorkeur aan werkplekken in de buurt van ’s-Hertogenbosch. Het liefst stap ik op mijn fiets richting trainingsplek maar ik besef me ook dat dit een ongekende weelde is. Werk in Groningen, Enschede en Middelburg neem ik met haast evenveel plezier aan. Terugdenkend aan alle locaties waar ik gewerkt heb springt er echter 1 uit die met voorsprong de meeste indruk gemaakt heeft. En laat dat nu juist die klus zijn waarvoor ik echt in het vliegtuig moest stappen om uit te voeren. Barcelona was ooit mijn werkplek voor, let op, 4 uurtjes. Een klant met iets te veel geld en een te vieren jubileum wilde graag voor 1 middag een training/workshop rond het thema: luisteren. Dit was niet tegen dovemans oren gezegd en met veel plezier stapte ik in het KLM toestel richting Barcelona Airport. Dure stoelen, duur Hotel, mooie lunch en als klap op de vuurpijl had ik kunnen regelen op woensdag heen te vliegen en op vrijdag terug naar het koude Nederland te kunnen zweven. Natuurlijk snapte ik dat er wat te vieren was: 10 jarig bestaan van de club. Natuurlijk snap ik dat je niet in een krot verblijft als je het personeel wil verwennen. Maar dit! Allen kon, alles mocht, alles moest. Ik kreeg zelfs 1 nacht cadeau om langer in Barca te kunnen blijven. Geen probleem. De 4 uurtjes werk vlogen voorbij en toen kon mijn feest beginnen. De toerist uithangen in Catalonië. Op eigen houtje. Het personeel van de club had een ander programma. Een duur programma.  Ik zwierf op mijn gemak door de stad. Van voetbalstadion Camp Nou naar Sacrada Familia. Van de Sacrada naar het Gaudi museum. Wat een trainingsklus. Geweldig. En wat een geld verspilling van mijn klant. Alles was duur, duur en nog eens duur. Pure verspilling.